Sposób przygotowania:
Sezonowe leczo z wołowiną
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. W dużym garnku rozgrzewamy olej i przysmażamy cebulę, w między czasie płuczemy i kroimy w kostkę mięso, dodajemy do cebuli, mieszamy i smażymy przez ok 5 minut na dużym ogniu.W między czasie obieramy i kroimy pieczarki, dodajemy do garnka. Po kilku minutach zmniejszamy ogień. Fasolkę płuczemy, odcinamy, końce, kroimy na 2-3 cm kawałki i dodajemy do garnka. Po kolei kroimy wszystkie składniki i dodajemy do garnka. Zalewamy wodą dodajemy listek, ziele, przykrywamy i gotujemy ok 10 min. W międzyczasie pomidory parzymy i obieramy ze skórki, kroimy na mniejsze kawałki i dodajemy do garnka. Mieszamy i gotujemy kolejne 10 minut. Dodajemy obrane ząbki czosnku, doprawiamy i gotujemy jeszcze 5 minut. Gotowe. Smacznego