nasturella

nasturella

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 236]

Sezonowe leczo z wołowiną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Dania wychodzi bardzo dużo, a jest bardzo smaczne, dlatego warto część zamrozić i wyciągnąć kiedy będziemy mieć dzień lenia :)

Sezonowe leczo z wołowiną Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sezonowe leczo z wołowiną

 

Sposób przygotowania:

Sezonowe leczo z wołowiną
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. W dużym garnku rozgrzewamy olej i przysmażamy cebulę, w między czasie płuczemy i kroimy w kostkę mięso, dodajemy do cebuli, mieszamy i smażymy przez ok 5 minut na dużym ogniu.W między czasie obieramy i kroimy pieczarki, dodajemy do garnka. Po kilku minutach zmniejszamy ogień. Fasolkę płuczemy, odcinamy, końce, kroimy na 2-3 cm kawałki i dodajemy do garnka. Po kolei kroimy wszystkie składniki i dodajemy do garnka. Zalewamy wodą dodajemy listek, ziele, przykrywamy i gotujemy ok 10 min. W międzyczasie pomidory parzymy i obieramy ze skórki, kroimy na mniejsze kawałki i dodajemy do garnka. Mieszamy i gotujemy kolejne 10 minut. Dodajemy obrane ząbki czosnku, doprawiamy i gotujemy jeszcze 5 minut. Gotowe. Smacznego
Sezonowe leczo z wołowiną
W dużym garnku przysmażamy cebulę i wołowinę
Sezonowe leczo z wołowiną
Po kolei dodajemy kolejne składniki zaczynając od fasolki
Sezonowe leczo z wołowiną
Na końcu dodajemy miękkie warzywa jak bakłażan, cukinia
Sezonowe leczo z wołowiną
Dodajemy pomidory, doprawiamy i dusimy