Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Skrzydełka - ostra śliwka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Obiadek na szybko - w sumie można piec zamarynowane skrzydełka same jeśli jest ich więcej - u mnie starczyło miejsca na ziemniaki

Skrzydełka - ostra śliwka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Skrzydełka - ostra śliwka

 

 

Sposób przygotowania:

Skrzydełka - ostra śliwka
Skrzydełka umyć , osuszyć . Przygotować marynatę z oleju , sosu śliwkowego , papryki, pieprzu , miodu , maggi , soli .Natrzeć skrzydełka i zostawić na 30 minut . Obrać i umyć ziemniaki - przekroić na połówki. Cebule pokroić w pół plasterki. Ułożyć skrzydełka w naczyniu żaroodpornym .Obok położyć ziemniaki . Posypać cebulą i polać resztą marynaty. Wstawić naczynie do zimnego piekarnika .Nastawić piekarnik na 200 * C . Piec 1 godzinę od osiągnięcia temperatury . Podawać z surówką .
Skrzydełka - ostra śliwka
Składniki zgromadzone - podpowiadam zamiast sosu Tao-Tao można użyć powideł ( wtedy nie dajemy miodu
Skrzydełka - ostra śliwka
Marynata przygotowana - po prostu wymieszać wszystkie składniki
Skrzydełka - ostra śliwka
Nasmarować marynatą skrzydełka i zostawić na 30 minut
Skrzydełka - ostra śliwka
Ułożyc w naczyniu żaroodpornym skrzydełka , obok ziemniaki , posypać cebulą i polać marynatą - piec godzinę