marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Skrzydełka po meksykańsku.

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Skrzydełka umyć,osuszyć,natrzeć solą.Zrobić marynatę na ostro. Włożyć do niej skrzydełka i odstawić na parę godzin.Wyjąć i dać na grilla.

Skrzydełka po meksykańsku.

Składniki:

Skrzydełka po meksykańsku.

 

  • 12 skrzydełek kurzych,
  • łyżka miodu,
  • 2 łyżeczki gruboziarnistej musztardy,
  • łyżeczka sosu tabasco,
  • chilli,
  • pieprz,
  • sól,
  • olej do smażenia.

Sposób przygotowania:

Skrzydełka po meksykańsku.
Skrzydełka umyć,osuszyć i natrzeć solą.Musztardę wymieszać z
miodem i sosem tabasco,przyprawić szczyptą chilli i pieprzu.Wło-
-żyć skrzydełka do zaprawy na parę godzin i co jakiś czas przewracać,a potem wyjąć i usmażyć w dużej ilości oleju lub dać na grilla.Podawać silnie zrumienione-ciemnobrązowe.

Tagi:

sosy