luna19

luna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 572]

Skrzydełka teriyaki

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Pyszne chińskie skrzydeka w sosie teriyaki

Skrzydełka teriyaki

Składniki:

Skrzydełka teriyaki

 

  • na 3 osoby

 

  • 9 skrzydełek
  • 2 goździki
  • pół łyżeczki przyprawy chińskiej 5 smaków
  • 1 łyżka sosu teriyaki
  • 2 łyżeczki mąki kukurydzianej
  • 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 szkl rosołu
  • 1 marchewka ugotowana w rosole
  • 1łyżeczka kucharka
  • pól cebuli

Sposób przygotowania:

Skrzydełka teriyaki
Skrzydełka oczyścić i ugotować z dodatkiem kucharka, z marchewką i cebulą. Wyjąć , przełożyć do mniejszego naczynia dodać pokrojoną w słupki marchewkę z rosołu. Szklankę rosołu wymieszać z koncentratem i przyprawami. Wlać do skrzydełek zostawiając ok 1/4 szkl sosu w szklance. To wymieszać z mąką kukurydzianą i dodać do sosu po ok 15 minutach duszenia. Skrzydełka podawać z pieczywem lub ryżem.

Tagi:

przyprawy sosy