Sposób przygotowania:
Skrzydełka w pomidorachETAP 1:
Skrzydełka z kurczaka myjemy i osuszamy, a następnie kroimy na części. Części lotki ja wyrzuciłam.
Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i ziołami podanymi w przepisie.
ETAP 2:
W rondlu rozgrzewamy olej i obsmażamy mięso z każdej strony na rumiany kolor.
ETAP 3:
Pomidory polewamy gorącą wodą dzięki czemu łatwiej zdejmiemy skórkę i kroimy na ćwiartki.
Pomidory wkładamy do blendera dodajemy czosnek, natkę pietruszki , koncentrat , sos sojowy i keczup.
Całość miksujemy razem.
ETAP 4:
Przygotowanym sosem zalewamy podsmażone mięso ,jeśli jest zbyt gęsty możemy dolać wody i dusimy na małym ogniu aż mięso będzie miękkie i łatwo odchodziło od kości.