Sposób przygotowania:
Śledź z sosie śmietanowo-koperkowym
Śledzie płuczę i dokładnie osączam. Następnie kroję w dwucentymetrowe kawałki.
Jabłko i cebulę obieram, kroję w małą kosteczkę.
Sos: Do miski wkładam śmietanę, posiekane jabłko i cebulę, mieszam. Dodaję oliwę z oliwek i musztardę. Na koniec dodaję drobno posiekany koperek. Do sosu wkładam pokrojonego śledzia. Doprawiam wszystko solą, pieprzem i szczyptą cukru.
Wstawiam całość do lodówki w zamkniętym naczyniu. Podaję z pieczywem.
Jabłko i cebulę obieram, kroję w małą kosteczkę.
Sos: Do miski wkładam śmietanę, posiekane jabłko i cebulę, mieszam. Dodaję oliwę z oliwek i musztardę. Na koniec dodaję drobno posiekany koperek. Do sosu wkładam pokrojonego śledzia. Doprawiam wszystko solą, pieprzem i szczyptą cukru.
Wstawiam całość do lodówki w zamkniętym naczyniu. Podaję z pieczywem.