kawusia

kawusia

Kuchcik
[Przepisów: 4]

Śledzie po królewsku

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Takie śledziki robię zawsze na święta znikają błyskawicznie

Śledzie po królewsku

Składniki:

Śledzie po królewsku

 

  • 1/2 kg filetów solonych,
  • 5 jajek ugotowanych na twardo,
  • szczypiorek,
  • słoiczek pieczarek marynowanych,
  • papryka czerwona (surowa),
  • sałata,
  • łyżeczka musztardy,
  • zielone oliwki

Sposób przygotowania:

Śledzie po królewsku
Śledzie moczymy w mleku ok 2 godz ,po czym odsączane i kroimy wzdłuż na dwie części ,połówkę jajka obwijamy śledziem i spinamy wykałaczką układamy na sałacie. Majonez mieszamy z musztardą i pokrojonymi pieczarkami,nakładamy po ły,zce na każdego śledzia posypujemy szczypiorkiem i drobno pokrojoną papryka ,dekorujemy oliwkami ,Smacznego