Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Śledzie smażone w marynacie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Ocet zagotować ze szklanką wody. Dodać gorczycę, liście laurowe, pieprz, cukier i

Śledzie smażone w marynacie

Składniki:

Śledzie smażone w marynacie

 

Sposób przygotowania:

Śledzie smażone w marynacie
Ocet zagotować ze szklanką wody. Dodać gorczycę, liście laurowe, pieprz, cukier i sól, doprowadzić do wrzenia, następnie ostudzić. Cebule obrać, umyć i pokroić w plasterki. śledzie skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i obtoczyć w mące. Usmażyć na złoty kolor na mocno rozgrzanym oleju. Następnie osączyć w bibule z nadmiaru tłuszczu. W salaterce ułożyć na przemian warstwy ryby i cebuli, zalać ostudzoną marynatą i odstawić na jeden dzień do leżakowania. Podawać z ogórkami konserwowymi.

Tagi:

śledzie