eli_555

eli_555

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1384]

Śledzie śmietanowo majonezowe Eli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przygotowałam śledzie śmietanowo majonezowe z dodatkiem cebulki, ogórków kiszonych i jabłek. Pychotka.

Śledzie śmietanowo majonezowe Eli

Składniki:

Śledzie śmietanowo majonezowe Eli

śledzie

dodatki

przyprawy

Sposób przygotowania:

Śledzie śmietanowo majonezowe Eli

przygotowanie składników

Śledzie śmietanowo majonezowe Eli
Wymoczone i osuszone śledzie pokroić i dodać liście laurowe i ziele angielskie.

Płaty śledziowe moczyć trzy godziny. Co godzinę zmienić wodę. Śledzie wyjąć, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w dwu centymetrowe paski. Do śledzi dodać liście laurowe i ziele angielskie.

przygotowanie składników cd

Śledzie śmietanowo majonezowe Eli
Ogórki kiszone i obraną cebulę pokroić w kostkę.

Cebulę obrać z łupinek i pokroić w kostkę. Ogórki kiszone pokroić w kostkę razem ze skórką.

przygotowanie składników

Śledzie śmietanowo majonezowe Eli
Opłukane, osuszone i pozbawione gniazd nasiennych jabłka pokroić.

Jabłka opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Obrać jabłka ze skórki i usunąć gniazda nasienne. miąższ jabłek pokroić.

przygotowanie składników cd

Śledzie śmietanowo majonezowe Eli
W miseczce przygotować majonez i kwaśną śmietanę.

Przygotować kwaśną śmietanę i majonez.

przygotowanie śledzi

Śledzie śmietanowo majonezowe Eli

Do miski włożyć śledzie, dodać cebulę, ogórki kiszone, jabłka, śmietanę i majonez. Całość doprawić pieprzem i wymieszać. Śledzie przełożyć do pojemnika i przykryć. Pojemnik włożyć do lodówki na 24 godziny, żeby śledzie się przegryzły. Smacznego!