Sposób przygotowania:
Śledzie tradycyjne w oleju
Przygotowanie:
Mleko wymieszać ze szklanką wody. Dodać sporą szczyptę soli i cukru. Filety zalać mleczną zalewą i odstawić na 2 godziny(taka receptura zalewy powoduje, że śledź w smaku jest wyjątkowo delikatny). Cebulę posiekać i na sitku przelać wrzątkiem ostudzić. Do oleju wsypać ziarna ziela angielskiego. Filery dokładnie osączyć podzielić na małe dzwonka. Ułożyć na środku półmiska. Boki obsypać posiekaną cebulą. Całość udekorować natką i krążkami czerwonej cebuli. Polać aromatycznym olejem.
Mleko wymieszać ze szklanką wody. Dodać sporą szczyptę soli i cukru. Filety zalać mleczną zalewą i odstawić na 2 godziny(taka receptura zalewy powoduje, że śledź w smaku jest wyjątkowo delikatny). Cebulę posiekać i na sitku przelać wrzątkiem ostudzić. Do oleju wsypać ziarna ziela angielskiego. Filery dokładnie osączyć podzielić na małe dzwonka. Ułożyć na środku półmiska. Boki obsypać posiekaną cebulą. Całość udekorować natką i krążkami czerwonej cebuli. Polać aromatycznym olejem.