Śliweczka

Śliweczka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 133]

Śledzie w śmietanie

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

W sam raz dla amatorów śledzi

Śledzie w śmietanie

Składniki:

Śledzie w śmietanie

 

Sposób przygotowania:

Śledzie w śmietanie
Jajka,ziemniak i ogórki pokroić w kosteczkę.Jabłko obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Cebulę pokroić w półplasterki,przełożyć na sito i przelać wrzątkiem.Śledzie odsączyć z oleju i pokroić w 2 centymetrowe kawałki.Wszystkie powyższe składniki połączyć ze sobą.Śmietanę doprawić pieprzem i odrobiną soli.Rozmieszać i dodać do śledzi z warzywami.Wszystko dokładnie wymieszać.Włożyć do lodówki na dwie trzy godziny,a najlepiej na noc ,aby smaki się połączyły.Pyszne ze świeżutkim pieczywem.