Sposób przygotowania:
Śledzie w śmietanie 8
Filety śledziowe moczymy w wodzie około 1,5 godziny. Po wyciągnięciu osuszamy papierowym ręcznikiem. sprawdzamy czy nie są za słone jeśłi nadal są bardzo słone ponownie namaczamy na godzinę w zimnej wodzie. Kroimy filety w dzwonka, cebulę kroimy w kostkę dodajemy do śledzi . Jabłko obieramy, a tkże kroimy w kostkę, dodajemy do śledzi, skrapiamy wszystko sokiem z 1/2 cytryny. Następnie dodajemy pokrojone także w kostkę jajo ugotowane na twardo. Zalewamy śmietaną, dodajemy pieprzu kolorowego. Całość mieszamy. Przekładamy do pojemnika, który możemy zamknąć i odstawiamy najlepiej na całą noc. Najlepsze są następnego i następnego dnia. Smacznego
zewa
Agiatis
Mnie także, gdy podawała mi przepis koleżanka - warto wypróbować;). Daj znać jak Ci smakowały;)