gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1030]

Śledzie w sosie pomidorowym z papryką i cebulą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczne śledzie marynowane w sosie pomidorowym z papryką konserwową, cebulą, gorczycą i przypawami.

Śledzie w sosie pomidorowym z papryką i cebulą

Składniki:

Śledzie w sosie pomidorowym z papryką i cebulą

 

Sposób przygotowania:

Śledzie w sosie pomidorowym z papryką i cebulą
Cebulę i czosnek obieramy. Cebulę kroimy w piórka, czosnek przeciskamy przez praskę.

Na patelnię wlewamy olej, rozgrzewamy, wrzucamy cebulę z czosnkiem i chwilkę podsmażamy. Koncentrat pomidorowy mieszamy z wodą i wlewamy do cebuli, dusimy na małych ogniu.

Paprykę konserowową kroimy w paseczki i dodajemy do patelni. Wrzucamy również liść laurowy, ziele angielskie, gorczycę i pieprz. Przyprawiamy do smaku. Dusimy około 5 minut. Odstawiamy do wystudzenia.

Filety śledziowe kroimy w zgrabne paski. Do słoika na przemian wykładamy troszkę śledzi i polewamy kilkoma łyżkami sosu. Na końcu powinien znaleźć się sos.

Tak przygotowane śledzie przechowujemy w lodówce.

Smacznego