Sposób przygotowania:
Śledzie w ziołach.
Matiasy namoczyć na 1-2 godziny w wodzie mineralnej,wyjąć,osuszyć.Cebulę obrać,ogórek umyć,osuszyć,obrać.Jabłka obrać,przeciąć i usunąć gniazda nasienne.Wszystkie trzy składniki pokroić w drobną kostkę.Wymie-
-szać ze śmietaną,octem,winem.Przyprawić solą i pieprzem.Szczypiorek i koperek opłukać i posiekać drobno,a filety
śledziowe obtoczyć w ziołach.Przełożyć sos na półmisek i ułożyć na wierzchu śledzie.
-szać ze śmietaną,octem,winem.Przyprawić solą i pieprzem.Szczypiorek i koperek opłukać i posiekać drobno,a filety
śledziowe obtoczyć w ziołach.Przełożyć sos na półmisek i ułożyć na wierzchu śledzie.