zub3r

zub3r

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 251]

Śledzie z cebulą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszna śledziowa przekąska.

Śledzie z cebulą Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Śledzie z cebulą

 

 

Sposób przygotowania:

Śledzie z cebulą
Ze śledzi w occie ściągamy skórkę i każdy płat kroimy na mniejszy kawałek. Płaty solone również kroimy w mniejsze kawałki. Cebulę obieramy i kroimy w drobno kostkę. Śledzie mieszamy ze sobą, dodajemy pokrojoną cebulę. Przyprawiamy do smaku (uważamy z ilością soli) i skrapiamy oliwą z oliwek. Dokładnie mieszamy. Odstawiamy na minimum 1 godzinę w chłodne miejsce aby wszystko się przegryzło. Smacznego!
Śledzie z cebulą
Płaty śledziowe oczyszczamy i kroimy w mniejsze kawałki.
Śledzie z cebulą
Śledzie solone mieszamy z śledziami w occie.
Śledzie z cebulą
Dodajemy cebulę, przyprawy i oliwę i dokładnie mieszamy.

Tagi:

cebula