Sposób przygotowania:
Śledzie z piernikowym sosem
Filety śledziowe wyjmij z zalewy i podziel na porcje, rodzynki namocz w czerwonym winie, cebulę obierz i posiekaj w piórka.
Na patelni rozgrzej olej i usmaż na nim cebulę (powinna być zeszklona nie zrumieniona) a kiedy zmięknie dodaj do niej liście laurowe, pieprz, rozgniecione ziarna jałowca, goździki, ziele angielskie oraz mieloną gałkę muszkatołową i cynamon.
Kiedy przyprawy puszczą swój aromat dodaj koncentrat, brandy i rodzynki wraz z winem, po zagotowaniu ostudź i podawaj z kawałkami śledzi.
Na patelni rozgrzej olej i usmaż na nim cebulę (powinna być zeszklona nie zrumieniona) a kiedy zmięknie dodaj do niej liście laurowe, pieprz, rozgniecione ziarna jałowca, goździki, ziele angielskie oraz mieloną gałkę muszkatołową i cynamon.
Kiedy przyprawy puszczą swój aromat dodaj koncentrat, brandy i rodzynki wraz z winem, po zagotowaniu ostudź i podawaj z kawałkami śledzi.