Sposób przygotowania:
Śledzik pod pierzynką
Ziemniaki oraz marchewkę obieramy i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Jajka gotujemy na twardo, obieramy.
Ze śledzi zdejmujemy skórę, kroimy je w paseczki lub kosteczkę. Cebulę siekamy bardzo drobno. Mieszamy ją ze śledziem oraz musztarda. Wykładamy na dno półmiska.
Przykrywamy je połową majonezu. Ziemniaki oraz marchewkę kroimy w kosteczkę lub ścieramy na tarce o średnich oczkach.
Kolejno układamy je w półmisku, smarujemy majonezem. Ostatnie układamy posiekane jajka oraz starty ser. Na wierzchu rozsypujemy natkę pietruszki.
Ze śledzi zdejmujemy skórę, kroimy je w paseczki lub kosteczkę. Cebulę siekamy bardzo drobno. Mieszamy ją ze śledziem oraz musztarda. Wykładamy na dno półmiska.
Przykrywamy je połową majonezu. Ziemniaki oraz marchewkę kroimy w kosteczkę lub ścieramy na tarce o średnich oczkach.
Kolejno układamy je w półmisku, smarujemy majonezem. Ostatnie układamy posiekane jajka oraz starty ser. Na wierzchu rozsypujemy natkę pietruszki.
cherry
ciasteczka