mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Śledzik w śmietanie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Prosta, smaczna przekąska ze śledzi ;)

Śledzik w śmietanie

Składniki:

Śledzik w śmietanie

 

 

Sposób przygotowania:

Śledzik w śmietanie
Śledzie płuczę kilka razy w wodzie, skrapiam lekko octem. Następnie kroję śledzie na paseczki o szerokości około 2 cm. Cebulę obieram, drobno siekam i wrzucam do śledzi do garnka. Osobno mieszam śmietanę z majonezem, wrzucam listek laurowy i ziele angielskie, powstałym sosem zalewam śledzie. Mieszam. Posypuje całość drobno posiekanym szczypiorkiem.
Odstawiam na całą noc do lodówki do schłodzenia.
Podaję jako zimną przystawkę.

Tagi:

śledzie