Sposób przygotowania:
Ślimaczkowy obiad
Ziemniaki obieramy a następnie gotujemy w lekko osolonej wodzie. Ugotowane odcedzamy a następnie miksujemy z masełkiem dodając mleko.Pierś z kurczaka dokładnie myjemy, oczyszczamy z błonek, a następnie dzielimy na kotleciki. Każdego kotleta rozbijamy, a następnie kładziemy plasterek żółtego serka i zawijamy w roladkę. Panierujemy w mące, jajku a następnie bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy olej rzepakowy i układamy kotlecika, formując rogalika. Opiekamy z każdej strony. Marchewkę i jabłko dokładnie myjemy, obieramy a następnie ścieramy na tarce o dużych oczkach. Mieszamy.Świeży koperek siekamy. Na talerzu układamy mięsko. Łyżką do lodów nakładamy kulkę z ziemniaków tworząc domek ślimaka. Nożem wycinamy kształt ślimaczka i posypujemy w rowek posiekany koperek. Marchewkę z jabłkiem wykładamy na talerzyk. Z gałązek koperku tworzymy czułki. Smacznego !!