Sposób przygotowania:
Słodko- pikantna szyneczka z ananasem
Mięso kroimy na kawałki, każdy lekko rozbijamy. Przyprawiamy solą, pieprzem i pieprzem ziołowym, obsmażamy żeby ściąć białko. W blenderze mieszamy ze sobą keczup, sok z ananasa, przecier z pomidorów z puszki i 1/2 pokrojonych pomidorów, śmietankę oraz sos cygański. doprawiamy pieprzem. Na spód naczynia żaroodpornego wylewamy trochę sosu posypujemy częścią pomidorów i częścią ananasa pokrojonego w kostkę. Na wierzch wykładamy obsmażone mięsko (jeśli mięska będzie 2 warstwy, wówczas należy na pierwsza wylać trochę sosu i układać kolejną). Górę posypać resztą ananasa i pomidorów, zalać resztą sosu. Poukładać gałązki rozmarynu, przykryć folią aluminiową, wstawić do piekarnika 180 stopni na ok 40 minut. Zdjąć folię i piec jeszcze ok 10 min. podawać posypane natką pietruszki.