Sposób przygotowania:
Smakołyk Gosi
Biszkopt:Ubijamy białka z cukrem dodajemy żółtka.Do ubitej całości dodajemy mąkę przesianą z proszkiem i kakao delikatnie mieszając.Pieczemy 30 min w temp.180stopni.Po wystygnięciu przekroić na 2 części.
Ciasto orzechowe:Ubijamy białka,cukier miód,a do ubitej masy dodajemy orzechy i przesianą mąkę(pszenną i ziemniaczaną)oraz proszek do pieczenia.piec 30-35min w temp.180 stopni.
Krem:Połowę mleka zagotować,a do drugiej części dodać i roztrzepać resztę składników.Gotujemy z tego budyń.Kiedy wystygnie miksujemy z masłem i margaryną.
Przełożenie ciasta:
Biszkopt posmarowany powidłami,krem,ciasto orzechowe,krem biszkopt posmarowany powidłami.Ciasto ozdobić według własnego uznania.
Ciasto orzechowe:Ubijamy białka,cukier miód,a do ubitej masy dodajemy orzechy i przesianą mąkę(pszenną i ziemniaczaną)oraz proszek do pieczenia.piec 30-35min w temp.180 stopni.
Krem:Połowę mleka zagotować,a do drugiej części dodać i roztrzepać resztę składników.Gotujemy z tego budyń.Kiedy wystygnie miksujemy z masłem i margaryną.
Przełożenie ciasta:
Biszkopt posmarowany powidłami,krem,ciasto orzechowe,krem biszkopt posmarowany powidłami.Ciasto ozdobić według własnego uznania.