Sposób przygotowania:
smarowitko zamiast masla inne vinegrette
do naczynia wrzucamy musztardę,żółtko,wciskamy czosnek(ja lubię dużo-zdrowo i pikantnie),dolewamy ocet winny.zaczynamy miksować powolutku dolewając olej.olej przestajemy dodawać kiedy tylko zauważymy,ze otrzymaliśmy konsystencje majonezu nie dopuszczając aby tworzyły się "grudki"-ewentualnie dodajemy jeszcze kapkę octu).przyprawiamy do smaku sola,pieprzem,maggi,chilli.opcjonalnie możemy dodać ziół prowansalskich lub innych ulubionych.czasami nasz "majonez"może się warzyć.warto wtedy pokombinować z octem i musztarda.
fantastyczny,pikantny i zdrowy dodatek.każda kanapka nabierze innego smaku.można tez stosować zamiast majonezu.polecam
fantastyczny,pikantny i zdrowy dodatek.każda kanapka nabierze innego smaku.można tez stosować zamiast majonezu.polecam