Sposób przygotowania:
Smażona mortadela z serem
Mortadelę pokroić na ok. 1,5-centymetrowe plastry. Ser żółty w cienkie plasterki.
Ser położyć na jednym plastrze mortadeli i przykryć kolejnym, tak aby ser był w środku dwóch wędlin. Nie może go jednak być za dużo, żeby nie wypłynął. Obtoczyć w doprawionym solą i pieprzem (lub Vegetą, pieprzem) jajku (mleku), następnie w bułce tartej i smażyć na oleju, tak jak kotlety schabowe.
Podawać do obiadu.
Ser położyć na jednym plastrze mortadeli i przykryć kolejnym, tak aby ser był w środku dwóch wędlin. Nie może go jednak być za dużo, żeby nie wypłynął. Obtoczyć w doprawionym solą i pieprzem (lub Vegetą, pieprzem) jajku (mleku), następnie w bułce tartej i smażyć na oleju, tak jak kotlety schabowe.
Podawać do obiadu.
ulcia21
kinga