pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Smażony filet z kurczaka w occie

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

smażone filety z kurczaka o smaku lekko kwaśnym

Smażony filet z kurczaka w occie Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Smażony filet z kurczaka w occie

 

Sposób przygotowania:

Smażony filet z kurczaka w occie
Filety z kurczaka lekko rozbijamy ręką, grubsze przecinamy po połowie. Solimy i przyprawiamy pieprzem. Obtaczamy w mące, jajku, a potem w bułce tartej i smażymy na rumiano. Usmażone odstawiamy na bok w talerzyku do ostygnięcia. W garnuszku przygotowujemy zalewę. Do wody dodaję cukier, sól oraz ziele angielskie. Wrzucam cebulę pokrojoną w piórka oraz koncentrat pomidorowy. Zagotowuję, po czym wlewam ocet. Ponownie zagotowuję. Wystudzone filety przekładam do słoika i zalewam je letnią zalewą. Odstawiam do lodówki. Najlepsze na drugi dzień. Smacznego.
Smażony filet z kurczaka w occie
Z podanych w przepisie składników przygotowuję zalewę
Smażony filet z kurczaka w occie
Usmażone filty kurczaka zalewam zalewą i odstawiam do lodówki
Smażony filet z kurczaka w occie
Filety z kurczaka smażymy na dużym ogniu, aby były soczyste