ewaole

ewaole

Szef Kuchni
[Przepisów: 57]

Smażony pstrąg

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przepis na pstrąga smażonego z migdałami i sokiem z cytryny.

Smażony pstrąg

Składniki:

Smażony pstrąg

 

Sposób przygotowania:

Smażony pstrąg
Przygotowane kawałki pstrąga solimy, pieprzymy i kropimy sokiem wyciśniętym z cytryny. Odstawiamy rybę na 1,5 godziny. Następnie przyprawioną rybę obtaczamy w mące. Kładziemy na rozgrzaną patelnię wysmarowaną olejem lub masłem. Płatki migdałów również smażymy, tym razem wyłącznie na maśle. Przygotowujemy półmisek wyłożony liśćmi sałaty, a na nich usmażonego pstrąga. Rybę przystrajamy przysmażonymi migdałami i plastrami cytryny. Świetnie komponuje się podawana z pieczywem.