Sposób przygotowania:
Smażony ser z makaronem i pomidorami
Ugotować makaron wg przepisu na opakowaniu. Na patelni roztopić łyżeczkę masła, pomidory drobno pokroić i wrzucić na rozgrzane masło. Następnie dodać bazylię, zioła pr., lubczyk, paprykę mieloną, dodać ugotowany makaron, wymieszać. Następnie zdjąć z ognia, dodać śmietanę, wymieszać. Doprawić solą i pieprzem.
Rozbić jajka do głębszego naczynia, wsypać do nich zioła (po szczypcie lubczyku, curry, ziół pr., papryki mielonej, bazylii). Dobrze wymieszać. Przygotować bułkę tartą do panierki. Ser żółty pokroić na ok. jednocentymetrowe plastry, moczyć w jajku, bułce tartej i ponownie w jajku i w bułce; aby ser w trakcie smażenia nie wypłynął należy to robić dokładnie. Następnie usmażyć, tak aby zrumienić z obu stron. Odsączyć z tłuszczu na ręczniku papierowym.
Podawać na ciepło z makaronem, aby po przekrojeniu ser był płynny.
Rozbić jajka do głębszego naczynia, wsypać do nich zioła (po szczypcie lubczyku, curry, ziół pr., papryki mielonej, bazylii). Dobrze wymieszać. Przygotować bułkę tartą do panierki. Ser żółty pokroić na ok. jednocentymetrowe plastry, moczyć w jajku, bułce tartej i ponownie w jajku i w bułce; aby ser w trakcie smażenia nie wypłynął należy to robić dokładnie. Następnie usmażyć, tak aby zrumienić z obu stron. Odsączyć z tłuszczu na ręczniku papierowym.
Podawać na ciepło z makaronem, aby po przekrojeniu ser był płynny.
kuchcik77