Sposób przygotowania:
Śniadaniowy torcik jajeczno warzywny
Przygotowujemy chleb, wycinamy z kromek zgrabne krążki, następnie smarujemy masłem lub pesto. Kolejno kroimy warzywa, na plasterki.
Pieczarki i cukinie podsmażamy na niewielkiej ilości oliwy, przekładamy na bok. Stalową okrągłą foremkę smarujemy oliwą i stawiamy na patelnię również posmarowaną oliwą.
Wkładamy do środka formy pokrojoną szynkę i wybijamy jajko. przyprawimy i czekamy aż jajko się zetnie. Na koniec kładziemy na talerz chleb i warstwowo pokrojoną paprykę i pieczarki, na to nakładamy jajko z szynką , następnie cukinię, pomidory i kolejną kromkę chleba.
Ozdabiamy bazylią i pomidorkami koktajlowymi pokrojonym na ćwiartki. SMACZNEGO :D
Pieczarki i cukinie podsmażamy na niewielkiej ilości oliwy, przekładamy na bok. Stalową okrągłą foremkę smarujemy oliwą i stawiamy na patelnię również posmarowaną oliwą.
Wkładamy do środka formy pokrojoną szynkę i wybijamy jajko. przyprawimy i czekamy aż jajko się zetnie. Na koniec kładziemy na talerz chleb i warstwowo pokrojoną paprykę i pieczarki, na to nakładamy jajko z szynką , następnie cukinię, pomidory i kolejną kromkę chleba.
Ozdabiamy bazylią i pomidorkami koktajlowymi pokrojonym na ćwiartki. SMACZNEGO :D