pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Snickers

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

pyszne ciasto nie tylko dla Łakomczucha

Snickers Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Snickers

 

  • CIASTO NA SPÓD:
  • 60 dag mąka tortowa,
  • 1/2 szklanki cukier,
  • 3 sztuki jajka,
  • 20 dag margaryna,
  • 1/2 szklanki mleko,
  • 2 łyżki miód,
  • 2 łyżeczki proszek do pieczenia,
  • 2 łyżeczki cukier waniliowy
  • KREM:
  • 1/2 kotki margaryna w kostce,
  • 3 łyżki cukier,
  • 2 łyżki miód,
  • 25 dag orzechy posiekane
  • SNICKERS:
  • 2 opakowania budyń waniliowy,
  • 1 puszka mleko skondensowane słodzone (gotowane)

 

Sposób przygotowania:

Snickers
CIASTO: Margarynę siekamy i łączymy z mąką. Dosypujemy proszek do pieczenia, cukier, jajka, mleko, miód, cukier waniliowy i ugniatamy ciasto. Następnie dzielimy je na 3 części i pieczemy każdą oddzielnie przez ok 10 minut w temp. 180°C. KREM: Margarynę roztapiam na wolnym ogniu. Dodaję cukier, miód i orzechy ziemne drobno posiekane i prażę na małym ogniu do momentu gdy orzechy w masie będą odpowiednie. SNICKERS: Budynie gotujemy na mleku (dajemy tylko 1/3 tego co jest napisane na opakowaniu). 1 ciasto smarujemy ciepłym budyniem, nakładamy drugi placek - smarujemy skarmelizowanym mlekiem słodzonym (masa kajmakowa) i ponownie nakładamy placek. Wierzch smarujemy ciepłym kremem snickersowym.
Snickers
Spód
Snickers
Krem