cherrycola

cherrycola

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 78]

Snickers 5

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Wspaniałe ciasto z aksamitnym kremem i słodkim karmelem z orzechami

Snickers 5 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Snickers 5

 

  • Ciasto
  • 60 dkg mąki
  • 20 dkg margaryny
  • 20 dkg cukru
  • 2 jaja
  • 2 łyzki miodu
  • 2 łyżki sody rozpuścić w 2 łyżkach letniego mleka

 

  • Masa budyniowa:
  • 1 budyń z cukrem,
  • 25 dkg masła
  • 10 dkg cukru

 

  • Na wierzch:

 

Sposób przygotowania:

Snickers 5
Wszystkie składniki na ciasto mieszamy ze sobą. Dzielimy na 3 części. wykładamy na prostokątną blaszkę wyłożoną papierem lub folia aluminiową. Jedną połówkę wkładamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy ok 30 minut(zależnie od piekarnika) w 180 stopniach. Następnie wkładamy drugą część ciasta i tak samo pieczemy. Wszystkie składniki na wierzch smażymy na patelni aż karmel zbrązowieje. Następnie jeszcze ciepłe wykładamy na ostatnią część ciasta i pieczemy jak poprzednio.Masę budyniową robimy jak sama nazwa wskazuj na bazie budyniu. Gotujemy budyń w mniejszej ilości mleka, studzimy. Do zimnego budyniu dodajemy po jednej łyżce masło utarte z cukrem. Masę dzielimy na dwie części. Na dół kładziemy pierwszy placek, na to połowę masy budyniowej. Następnie drugi placek i druga połowę masy budyniowej. Na wierzch układamy ciasto z orzechami. Smacznego!
Snickers 5
wyrobione ciasto dzielimy na 3 części i pieczemy
Snickers 5
masę na wierzch robimy z cukru,miodu i orzechów z odrobiną masła
Snickers 5
na 1 z placków wykładamy mase orzechowa
Snickers 5
mase i ciasto układamy na przemian, na wierzchu ciasto z orzechami

Tagi:

ciasto