Sposób przygotowania:
Snickers 5
Wszystkie składniki na ciasto mieszamy ze sobą. Dzielimy na 3 części. wykładamy na prostokątną blaszkę wyłożoną papierem lub folia aluminiową. Jedną połówkę wkładamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy ok 30 minut(zależnie od piekarnika) w 180 stopniach. Następnie wkładamy drugą część ciasta i tak samo pieczemy. Wszystkie składniki na wierzch smażymy na patelni aż karmel zbrązowieje. Następnie jeszcze ciepłe wykładamy na ostatnią część ciasta i pieczemy jak poprzednio.Masę budyniową robimy jak sama nazwa wskazuj na bazie budyniu. Gotujemy budyń w mniejszej ilości mleka, studzimy. Do zimnego budyniu dodajemy po jednej łyżce masło utarte z cukrem. Masę dzielimy na dwie części. Na dół kładziemy pierwszy placek, na to połowę masy budyniowej. Następnie drugi placek i druga połowę masy budyniowej. Na wierzch układamy ciasto z orzechami. Smacznego!
2milutka
marietta