Ilonar2301

Ilonar2301

Złoty Ekspert
[Przepisów: 744]

Snickers Ilony

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Gdy mamy w domu sporo orzechów, możemy śmiało pokusić się o przygotowanie Snickersa.

Snickers Ilony Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Snickers Ilony

 

 

 

  • Masa budyniowa:
  • 1/2 litra mleka
  • 1 budyń o smaku śmietankowym
  • 1 kostka masła roślinnego
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1.5 łyżeczki mąki ziemniaczanej

Sposób przygotowania:

Snickers Ilony
Przygotowujemy ciasto zagniatając ze sobą na stolnicy: mąkę, cukier, margarynę, jajka, sodę i miód rozpuszczony w mleku. Jeśli ciasto będzie zbyt luźne, wówczas dodajemy więcej mąki. Ciasto dzielimy na dwa placki. Przygotowujemy orzechy. Na patelni rozpuszczamy margarynę z cukrem i miodem, następnie dodajemy posiekane orzechy i całość podsmażamy. Następnie tak przygotowaną masę orzechową wykładamy na jeden z placków. Jeden pieczemy bez masy, a drugi z masą. Czas pieczenia to około 20- 25 minut w temperaturze piekarnika 160 stopni. Upieczone placki odstawiamy do przestygnięcia. Budyń gotujemy na mleku z cukrem oraz mąką ziemniaczaną. Odstawiamy do przestudzenia. Następnie miękkie masło roślinne miksujemy na puch dodając łyżkami porcje budyniu. Tak przygotowaną masę rozprowadzamy na placku bez orzechów, przygrywamy plackiem z orzechami i odstawiamy w chłodne miejsce. Ciasto najlepiej upiec dobę przed serwowaniem, żeby placki połączyły się z masą.
Snickers Ilony
Orzechy podsmażamy z margaryną, miodem i cukrem.
Snickers Ilony
Jeden placek pieczemy z orzechami, drugi bez.