Sposób przygotowania:
Snickers Ilony
Przygotowujemy ciasto zagniatając ze sobą na stolnicy: mąkę, cukier, margarynę, jajka, sodę i miód rozpuszczony w mleku. Jeśli ciasto będzie zbyt luźne, wówczas dodajemy więcej mąki. Ciasto dzielimy na dwa placki. Przygotowujemy orzechy. Na patelni rozpuszczamy margarynę z cukrem i miodem, następnie dodajemy posiekane orzechy i całość podsmażamy. Następnie tak przygotowaną masę orzechową wykładamy na jeden z placków. Jeden pieczemy bez masy, a drugi z masą. Czas pieczenia to około 20- 25 minut w temperaturze piekarnika 160 stopni. Upieczone placki odstawiamy do przestygnięcia. Budyń gotujemy na mleku z cukrem oraz mąką ziemniaczaną. Odstawiamy do przestudzenia. Następnie miękkie masło roślinne miksujemy na puch dodając łyżkami porcje budyniu. Tak przygotowaną masę rozprowadzamy na placku bez orzechów, przygrywamy plackiem z orzechami i odstawiamy w chłodne miejsce. Ciasto najlepiej upiec dobę przed serwowaniem, żeby placki połączyły się z masą.