dominika1987

dominika1987

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 282]

Sola zapiekana ze szpinakiem i serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapiekana ryba ze szpinakiem jest bardzo łatwa w przygotowaniu oraz mało pracochłonna, ale za to zdrowa, zawierająca szpinak

Sola zapiekana ze szpinakiem i serem

Składniki:

Sola zapiekana ze szpinakiem i serem

 

Sposób przygotowania:

Sola zapiekana ze szpinakiem i serem
Filety z soli umyć, posypać solą, pieprzem i skropić cytryną. Szpinak podgrzać w garnku, dodać śmietanę, mieszać aż do uzyskania jednolitej konsystencji i doprawić do smaku. Na dnie naczynia do zapiekania rozprowadzić około 1 łyżki oliwy z oliwek, położyć połowę szpinaku, rybę, resztę szpinaku i starty ser. Zapiekać w temperaturze 200 stopni około 50 minut.

Tagi:

sery szpinak ser