Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Sos orzechowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Orzechy sparzyć, zdjąć skórkę. Orzechy włoskie, pinoli, czosnek, pietruszkę rozdrobnić...

Sos orzechowy

Składniki:

Sos orzechowy

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Sos orzechowy
Orzechy włoskie sparzyć, zdjąć skórkę. Orzechy włoskie, pinoli, czosnek oraz pietruszkę rozdrobnić razem w mikserze lub moździerzu.

Powstałą masę włożyć do miski i mieszając dodawać śmietanę.  Zioła posiekąc drobno. Odłożyc jedną łyżkę zieleniny, a pozostałą dodać do sosu pod koniec mieszania.

Sos przyprawić solą i pieprzem.

Podawać z makaronem, polewając stopionym masłem i posypując serem. Ozdobić odrobiną posiekanych ziół.

Tagi:

sery ser