gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Sos pieczarkowy 16

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Tak przygotowany sos możemy podawać z ziemniakami lub do chleba.

Sos pieczarkowy 16 Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Sos pieczarkowy 16

 

 

Sposób przygotowania:

Sos pieczarkowy 16
Pieczarki obieramy, następnie trzemy je na tarce o grubych oczkach. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Margarynę roztapiamy w głębszej patelni, po czym na gorący tłuszcz przekładamy cebulę i podsmażamy ją ok. 10 minut. (od czasu do czasu mieszając, aby nam się nie przypaliła). Następnie do podsmażonej cebuli dodajemy pieczarki i całość dusimy pod przykryciem do czasu, aż pieczarki będą miękkie. Dodajemy śmietanę i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Jeden sos przygotowujemy według przepisu na opakowaniu, a drugi w połowie wody, która jest podana na opakowaniu. Tak rozrobione sosy wlewamy do podsmażonych pieczarek z cebulą i całość zagotowujemy.
Sos pieczarkowy 16
Pieczarki obieramy, następnie trzemy je na tarce o grubych oczkach.
Sos pieczarkowy 16
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Margarynę roztapiamy w głębszej patelni, po czym na gorący tłuszcz przekładamy cebulę i podsmażamy ją ok. 10 minut. (od czasu do czasu mieszając, aby nam się nie przypaliła). Następnie do podsmażonej cebuli dodajemy pieczarki i całość dusimy pod przykryciem.

Tagi:

sosy