merus

merus

Kuchcik
[Przepisów: 4]

Książka Kucharska: Sosy Łowicz w nowej odsłonie

Sos pieczarkowy w cieście francuskim

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Doskonałe danie na spotkanie towarzyskie.

Sos pieczarkowy w cieście francuskim

Składniki:

Sos pieczarkowy w cieście francuskim

 

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 250 g mięsa mielonego
  • słoik sosu pieczarkowego Łowicz
  • 1 opakowanie sera mozzarella
  • 1 cebula
  • olej
  • sól
  • pieprz
  • sezam

Sposób przygotowania:

Sos pieczarkowy w cieście francuskim
Cebulę obieramy , kroimy i podsmażamy na oleju, następnie dodajemy mięso mielone. Usmażone mięso przyprawiamy solą i pieprzem i odstawiamy do wystygnięcia. Ciasto francuskie kroimy na prostokąty, układamy na nich mozzarelle i polewamy sosem Łowicz. Boki sklejamy i posypujemy całość sezamem . Pieczemy całość w temp. około 180 stopni przez ok 20 minut.