beatkaa153

beatkaa153

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 544]

Sotniakowe paluchy z parówką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Smaczne paluchy z niespodzianką

Sotniakowe paluchy z parówką

Składniki:

Sotniakowe paluchy z parówką

 

Sposób przygotowania:

Sotniakowe paluchy z parówką
Pieczarki umyć, pokroić, odparować na patelni i przesmażyć na maśle. Dodać pokrojoną cebulę i razem przesmażyć. Całość oprószyć solą i pieprzem. Z pozostałych składników (z wyjątkiem parówek, żółtego sera i pieczarek) zagnieść elastyczne ciasto. Następnie odcinać kawałki ciasta i rozpłaszczać. Parówki pokroić na 2 lub 3 części. Po jednej części układać na przygotowanym placuszku, dokładać pieczarkowy farsz i szczyptę żółtego sera. Zawijać paluchy i smażyć na rumiano n rozgrzanym oleju.