Sposób przygotowania:
Spaghetti w 3 sosach
Gotujemy spaghetti.Przygotowujemy sosy.SOS I- ziołowy-siekamy bazylię,szałwię i natkę pietruszki(mogą być suszone od biedy-wtedy po 1 pełnej łyżce).Ucieramy parmezan, przeciskamy 1 ząbek czosnku.Dodajemy oliwę,migdały i przyprawiamy sola i pieprzem.Mieszamy dokładnie na jednolitą gładką masę.
SOS II-pomidorowy-siekamy i wysmażamy boczek, dodajemy resztę posiekanego czosnku,1 cebulę i podsmażamy je razem.Dodajemy rozdrobnione pomidory i gotujemy 20 minut.Doprawiamy solą,pieprzem,papryką słodką i chili.SOS III-serowy-kroimy pieczarki na plasterki, siekamy cebulę oraz mięso i podsmażamy je razem.Doprawiamy sola i pieprzem a następnie wlewamy mleko,śmietanę i zagęszczamy mąką.Na koniec dodajemy utarty ser.Smacznego!
SOS II-pomidorowy-siekamy i wysmażamy boczek, dodajemy resztę posiekanego czosnku,1 cebulę i podsmażamy je razem.Dodajemy rozdrobnione pomidory i gotujemy 20 minut.Doprawiamy solą,pieprzem,papryką słodką i chili.SOS III-serowy-kroimy pieczarki na plasterki, siekamy cebulę oraz mięso i podsmażamy je razem.Doprawiamy sola i pieprzem a następnie wlewamy mleko,śmietanę i zagęszczamy mąką.Na koniec dodajemy utarty ser.Smacznego!