Sposób przygotowania:
Stamppot
Ugotować ziemniaki, odcedzić i zrobić piure z dodatkiem 2 plasterków masła i śmietany (odrobinę śmietany zostawić do duszenia cebuli). Brokuły rozdzielić palcami na małe kawałeczki (bez twardych części) i dokładnie wymieszać z ziemniakami. Tak przygotowane piure przekładamy do naczynia żaroodpornego. Następnie kiełbasę kroimy na porcję nacinamy i smażymy, następnie wbijamy w nasze piure. Teraz dusimy cebulę na tej samej patelni z dodatkiem plasterka masła, pokrojoną w półksiężyce i z dodatkiem kostki, pieprzu i grzybów (na koniec duszenia dodajemy resztkę śmietany). Następnie cebule przekładamy do naczynia i obficie posypujemy świeżym i posiekanym koperkiem i natką. Pieczemy w temperaturze 180 °C przez 40 minut.Ten przepis popatrzyłem u Bunii. :-)
http://gotujmy.p2a.pl/viewtopic.php?pid=67#p67
http://gotujmy.p2a.pl/viewtopic.php?pid=67#p67
msewka
zuzi
Natala1210
ula55
monica