Sposób przygotowania:
Staropolskie zrazy wołowe zawijane
Grzyby namoczyć na noc w wodzie. Następnie ugotować je w niewielkiej ilości osobnej wody z moczenia. Wywar zostawić. Mięso umyć, osuszyć pokroić na plastry, lekko rozbić tłuczkiem. Skropić sokiem z cytryny i doprawić do smaku solą i pieprzem. Kaszę ugotować na sypko. Żółtko u-trzeć z masłem, dodać pokrojone w cieniutkie paseczki grzyby i przestudzoną kaszę -doprawić do smaku solą i pieprzem. Każdy płat mięsa pokryć dużą ilością farszu, zwinąć w rulonik, obwiązać nitką. Obtoczyć w mące iusmażyć na rozgrzanym smalcu. Przełożyć do rondla, podlać wywarem z grzybów i dusić pod przykryciem około 1 godziny. Przygotować zasmażkę z masła i mąki. Rozprowadzić ją wodą wymieszaną ze śmietaną, następnie wlać do zrazów i dusić około 5 minut.
Magdusia1312
Henia
http://pychotka.pl/przepisy-kulinarne/wo%B3owina/staropolskie-zrazy-wo%B3owe-zawijane.html - ORYGINAŁ
Jeżeli nazywa się pan Marzena gad, proszę to nam udowodnić!