Sposób przygotowania:
Steki wieprzowe w sosie gorgonzola
Cebule obrać, umyć, posiekać. Czosnek obrać, umyć, przecisnąć przez praskę. Ser gorgonzola pokroić na małe kawałeczki. Pomidory umyć, naciąć krzyżyki u podstawy, sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki, usunąć pestki, resztę zmiksować. W garnku rozgrzać masło, wrzucić cebulę i czosnek, przesmażyć. Dodać pomidory, śmietanę i ser, dokładnie wymieszać, chwilę gotować. Doprawić solą i pieprzem, odstawić w ciepłe miejsce. Steki umyć, osuszyć, natrzeć solą i pieprzem z obu stron. Na patelni rozgrzać olej, steki smażyć po ok.4minuty z każdej strony. Steki ułożyć na półmisku, polać sosem gorgonzola i podawać.