Sposób przygotowania:
Steki wieprzowe w sosie rydzowym
Mięso umyć, osuszyć i pokroić w plastry. Z pieprzu, soli, papryki słodkiej, czosnku i odrobiny oleju przygotować pastą i natrzeć nią steki. Na patelni rozgrzać masło i krótko przesmażyć mięso. Odstawić do średnio nagrzanego piekarnika i piec około pół godziny. W tym czasie przygotować sos rydzowy -lekko osolone rydze usmażyć na suchej, teflonowej patelni, aż będą miękkie i „puszczą" sok. Następnie zalać,je wywarem warzywnym i gotować około 5 minut. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać śmietanę rozrobioną z odrobiną przegotowanej wody. Steki polać sosem i dusić pod przykryciem dalsze 10 minut. Na koniec posypać drobno posiekaną nacią pietruszki.
Gość
Gość
Gość
sandra200