Sposób przygotowania:
Stroganoff po meksykańsku
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Czosnek przeciskamy przez praskę i podsmażamy razem z cebulą. Kurczaka kroimy w większą kostkę, dodajemy do cebuli i czosnku i razem smażymy. W między czasie pieczarki dokładnie obieramy i kroimy w plastry, a następnie podsmażamy je na osobnej patelni. Gdy mięso się podsmaży dodajemy do niego pieczarki i dusimy chwilkę razem. Następnie przekładamy wszystko do garnka, podlewamy wodą, dodajemy liść laurowy i ziele angielskie i zagotowujemy. Następnie wkładamy pomidory krojone z puszki wraz z zalewą i gotujemy dalej. Paprykę dokładnie myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w paski, dodajemy ją do zupy. Całość gotujemy do momentu aż warzywa będą miękkie. Gdy warzywa zmiękną dodajemy odsączoną kukurydzę z puszki. Doprawiamy zupę do smaku wymienionymi przyprawami i dodajemy kilka łyżek przecieru pomidorowego - wedle uznania. Pod koniec gotowania dodajemy czerwoną fasolę z puszki. Gotujemy jeszcze dosłownie minutkę i wyłączamy. Podajemy ze świeżym pieczywem, życzę smacznego :)
bede.gryzc
gosiczek821