Cukiereczek13

Cukiereczek13

Złoty Ekspert
[Przepisów: 651]

Stroganoff po meksykańsku

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Meksykańska wersja bardzo często serwowanej na przyjęciach zupy.

Stroganoff po meksykańsku Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Stroganoff po meksykańsku

 

 

Sposób przygotowania:

Stroganoff po meksykańsku
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Czosnek przeciskamy przez praskę i podsmażamy razem z cebulą. Kurczaka kroimy w większą kostkę, dodajemy do cebuli i czosnku i razem smażymy. W między czasie pieczarki dokładnie obieramy i kroimy w plastry, a następnie podsmażamy je na osobnej patelni. Gdy mięso się podsmaży dodajemy do niego pieczarki i dusimy chwilkę razem. Następnie przekładamy wszystko do garnka, podlewamy wodą, dodajemy liść laurowy i ziele angielskie i zagotowujemy. Następnie wkładamy pomidory krojone z puszki wraz z zalewą i gotujemy dalej. Paprykę dokładnie myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w paski, dodajemy ją do zupy. Całość gotujemy do momentu aż warzywa będą miękkie. Gdy warzywa zmiękną dodajemy odsączoną kukurydzę z puszki. Doprawiamy zupę do smaku wymienionymi przyprawami i dodajemy kilka łyżek przecieru pomidorowego - wedle uznania. Pod koniec gotowania dodajemy czerwoną fasolę z puszki. Gotujemy jeszcze dosłownie minutkę i wyłączamy. Podajemy ze świeżym pieczywem, życzę smacznego :)
Stroganoff po meksykańsku
Filet z kurczaka kroimy w kostkę, dodajemy do cebuli i czosnku i razem smażymy.
Stroganoff po meksykańsku
Pieczarki obieramy i kroimy w plastry. Podsmażamy je na drugiej patelni.
Stroganoff po meksykańsku
Kolejno dodajemy pomidory z puszki i gotujemy dalej.
Stroganoff po meksykańsku
Następnie dodajemy kukurydze z puszki, a poźniej fasolę.