Sposób przygotowania:
strogonof wieprzowy z papryką
Mięso umyć, osuszyć, pokroic w kostkę, oprószyć solą, pieprzem, obtoczyć w mące i obsmażyć na rozgrzanym oleju. Przełożyć do garnka o grubym dnie. Cebulę obrać i drobno posiekać. Zeszklić na oleju, dodać do mięsa. Pieczarki oczyścić, pokroić na plastry, podsmażyć na rozgrzanym maśle. Dodać do mięsa, podlać 4 szklankami wody, dodać kostkę rosołową i liśćie laurowe. Przykryć i dusić około pół godziny na wolnym ogniu. Po tym czasie dodać oczyszczone i pokrojone w paski papryki, dusić razem jeszcze 15 minut, w razie potrzeby podlać wodą. W zależności od tego jak bardzo chcemy żeby gulasz był gęsty. Na koniec dodac śmietanę, podgrzać, doprawić solą i pieprzem oraz słodką papryką. Podawć z pieczywem.