paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Strudel jabłkowo orzechowy

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pyszne ciasto z farszem z jabłek doprawionych cynamonem oraz orzechów włoskich zawiniętych w delikatne cienkie ciasto.

Strudel jabłkowo orzechowy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Strudel jabłkowo orzechowy

 

  • ciasto

 

 

  • nadzienie

 

Sposób przygotowania:

Strudel jabłkowo orzechowy
Do przesianej mąki dodać pozostałe składniki na ciasto i je zagnieść. Odstawić ciasto na 30 minut. Przygotować farsz. Obrać jabłka i pokroić je w małą kosteczkę. Do smaku wymieszać z cukrem i cynamonem. Ciasto rozwałkować na cienki prostokąt. Ciasto posmarować roztopionym masłem i oprószyć kaszą manną. Wyłożyć masę jabłkową a następnie posypać orzechami. Ciasto zrolować.Piec w temp. 190 stopni około 40-45 minut.
Strudel jabłkowo orzechowy
Do przesianej mąki dodać pozostałe składniki na ciasto i je zagnieść. Odstawić ciasto na 30 minut.
Strudel jabłkowo orzechowy
Obrać jabłka i pokroić je w małą kosteczkę. Do smaku wymieszać z cukrem i cynamonem
Strudel jabłkowo orzechowy
Ciasto rozwałkować na cienki prostokąt. Ciasto posmarować roztopionym masłem i oprószyć kaszą manną. Wyłożyć jabłka i orzechy
Strudel jabłkowo orzechowy
Ciasto zrolować.Piec w temp. 190 stopni około 40-45 minut.