Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Suflet z gotowanego mięsa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Tłuszcz rozetrzeć dodając po jednym żółtku, ubić sztywną pianę z białek,

Suflet z gotowanego mięsa

Składniki:

Suflet z gotowanego mięsa

 

  • 1 szkl zmielonego gotowaneczo lub pieczonego mięsa
  • 4 łyżki tartej bułki
  • 2 łyżki masła
  • 3 jajka
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki

Sposób przygotowania:

Suflet z gotowanego mięsa
Tłuszcz rozetrzeć dodając po jednym żółtku, ubić sztywną pianę z białek, włożyć ją wraz z mięsem i tartą bułką do przygotowanej masy, lekko wymieszać. Dodać przyprawy i zieloną pietruszkę. Ułożyć na wysmarowanym tłuszczem i wysypanym tartą bułką ogniotrwałym półmisku. Wstawić do średnio gorącego piekarnika i piec ok 1/2 godz. Podawać od razu z pikantnym sosem pomidorowym, lub bez sosu i z surówką.