Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Surówka z białej kapusty 1

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Morele i figi umyć, zalać gorącą, prze­gotowaną wodą, po kilku minutach odcedzić.

Surówka z białej kapusty 1

Składniki:

Surówka z białej kapusty 1

 

  • 50 dag kapusty białej lub pekińskiej

 

 

 

 

  • 4 łyżki majonezu

 

  • posiekana zielenina

 

 

Sposób przygotowania:

Surówka z białej kapusty 1
Morele i figi umyć, zalać gorącą, prze­gotowaną wodą, po kilku minutach odcedzić. Kapustę wypłukać, drobniutko poszatkować (część można zetrzeć na tarce o dużych oczkach), posolić i odstawić na pół godziny. Figi i morele osączyć, pokroić w krótkie i bardzo cienkie paski, ananasa w dość drobne kawałki. Owoce wymieszać z kapustą i majonezem (zamiast majonezu można użyć jogurtu naturalnego), przyprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem i ewentualnie odrobiną soku z cytryny. Posypać zieleniną.

Tagi:

kapusta