Sposób przygotowania:
Świąteczne pierogi z ziemniakami
Robimy ciasto na pierogi. Do mąki dajemy troszkę soli i szklankę ciepłej wody wymieszanej na pół z oliwą .Ilosć wody zalezna jest od mąki nieraz wody trzeba wiecej .Wyrabiamy ciasto wałkujemy wycinamy kółka dajemy farsz zaklejamy i gotujemy w osolonej wodzie . Farsz. Kapustę kiszoną płuczemy gotujemy z lisciem laurowym . Do kapusty dodaujemy startą na tarce marchewkę gotujemy razem z kapustą .Odcedzamy siekamy drobno . Na patelni podsmażamy obraną i posiekaną cebule dajemy pokrojoną kapustę smażymy .doprawiamy sosem sojowym ,pieprzem. Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie dusimy i dodajemy do kapusty .Mieszamy .Zimnym farszem nadziewamy kółka ciasta .
sandra200
Tit
Tit
iwa643
marchewke w kapuście a woda z oliwą wymieszana 1 szklanka , zalezy to od mąki nieraz trzeba dodać więcej wody