Marta1986

Marta1986

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 711]

Świąteczne ryby w curry

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

smaczne ryby na świąteczny stół

Świąteczne ryby w curry

Składniki:

Świąteczne ryby w curry

 

  • 6 dzwonków z karpia
  • 6 porcji (dzwonków)szczupaka
  • 3 jajka
  • 1 szklanka mąki
  • 3 łyżeczki curry
  • 2 łyżeczki soli
  • 2 łyżeczki pieprzu
  • 2 łyżeczki przyprawy do ryb
  • 0,5 cytryny
  • olej do smażenia
  • sałata

Sposób przygotowania:

Świąteczne ryby w curry
Porcje ryb opłukać i osuszyć. Natrzeć przyprawami (solą, pieprzem, przyprawą do ryb oraz currry).Skropić sokiem z cytryny i zostawic na godzinę w lodówce..Jajka rozbić i rozbełtać w miseczce. Mąkę wsypać na talerzyk. Rybę obtoczyć w mące i jajku a nastepnie usmażyć z obu stron na złoty kolor. Ułożyć na sałacie.