iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Jesienny pstrąg

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Pstrąg z piekarnika z masełkiem czosnkowym , do tego brokuły z wody i opiekane ziemniaczki , także z piekarnika. Szybko smacznie , kolorowo i zdrowo.

Jesienny pstrąg

Składniki:

Jesienny pstrąg

 

Sposób przygotowania:

Jesienny pstrąg
Pstrągi świeże myjemy osuszamy solimy do smaku z każdej strony . Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika w tem 180 na ok 20 min. Ziemniaki obieramy kroimy w plasterki doprawiamy przyprawa do ziemniaków . Plasterki układamy na blaszce , kropimy oliwą. Wkładamy do piekarnika na ok 20 min. Brokuły gotujemy w wodzie z dodatkiem soli odrobiny cukru . Gotujemy ok 5 min. Blanszujemy . Solimy do smaku. Masło mieszamy z wyciśniętym czosnkiem , formujemy kulkę wkładamy do lodówki. Taką kulką smarujemy pstrąga przed podaniem.