Sposób przygotowania:
Świąteczny miodowiec z masą jabłkową i kokosowąKruche ciasto I
![Świąteczny miodowiec z masą jabłkową i kokosową Świąteczny miodowiec z masą jabłkową i kokosową](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/swiateczny-miodowiec-z-masa-jablkowa-i-kokosowa-388456.jpg)
Z podanych składników zagniatamy ciasto kruche.
Kruche ciasto II
![Świąteczny miodowiec z masą jabłkową i kokosową Świąteczny miodowiec z masą jabłkową i kokosową](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/swiateczny-miodowiec-z-masa-jablkowa-i-kokosowa-388457.jpg)
Ciasto kruche dzielimy na dwie równe części.
Ciasto kruche III
![Świąteczny miodowiec z masą jabłkową i kokosową Świąteczny miodowiec z masą jabłkową i kokosową](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/swiateczny-miodowiec-z-masa-jablkowa-i-kokosowa-388458.jpg)
Każdą z części wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Każdy z placków pieczemy w temperaturze 195 stopni przez ok. 15-20 minut.
Masa jabłkowa I
![Świąteczny miodowiec z masą jabłkową i kokosową Świąteczny miodowiec z masą jabłkową i kokosową](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/swiateczny-miodowiec-z-masa-jablkowa-i-kokosowa-388460.jpg)
Jabłka obieramy ze skórki i ścieramy na tarce na grubych oczkach.
Masa jabłkowa II
![Świąteczny miodowiec z masą jabłkową i kokosową Świąteczny miodowiec z masą jabłkową i kokosową](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/swiateczny-miodowiec-z-masa-jablkowa-i-kokosowa-388461.jpg)
Wodę podgrzewamy z cukrem i cukrem waniliowym. Dokładamy owoce i gotujemy przez ok. 5 minut. Dodajemy kaszę, masło. Gdy masa zgęstnieje dodajemy galaretkę rozpuszczoną w 1/2 szklanki wody. Mieszamy. Wykładamy masę na placek.
Masa kokosowa I
![Świąteczny miodowiec z masą jabłkową i kokosową Świąteczny miodowiec z masą jabłkową i kokosową](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/swiateczny-miodowiec-z-masa-jablkowa-i-kokosowa-388463.jpg)
Mleko wlewamy do garnka i podgrzewamy. Dodajemy cukier, kaszę i kokos. Chwilę podgrzewamy. Masło ucieramy dodając stopniowo zimną masę kokosową. Wykładamy na jabłka. Przykrywamy drugim plackiem. Polewamy polewą. Posypujemy wiórkami.