Sposób przygotowania:
Świderkowa zapiekanka
Pierś z kurczaka myjemy , osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy w drobną kosteczkę.Cebulkę siekamy , czosnek kroimy na małe kawałeczki , a pieczarki na plastry o grubości około 4 mm.Na patelni rozgrzewamy oliwę i wrzucamy po kolei nasze składniki zaczynając od kurczaka , jak mięsko zrobi się białe - dodajemy warzywa oraz przyprawy.Zmniejszamy gaz i dusimy około 5 minut.W międzyczasie gotujemy makaron fusilli al dente w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy z oliwek.W miseczce mieszamy sos pomidorowy z gęstą śmietaną . Do naczynia żaroodpornego przekładamy makaron , mieszamy z kurczakiem i całość dokładnie polewamy sosem.Całość posypujemy serem i zapiekamy w piekarniku około 15 minut / 180 st.Smacznego
Babciagramolka
aniolek27